TEHNICA POLEIRII CU BOLOS

            TEHNICA POLEIRII CU BOLOS ESTE TEHNICA PRIN CARE UN POLIMENT, RESPECTIV BOLOSUL( PAMANT ARGILOS ARMEAN), SE APLICA IN MAI MULTE STRATURI PE O SUPRAFATA GRUNDUITA. 

            BOLOSUL SE SLEFUIESTE PANA DEVINE LUCIOS, APOI CU O SOLUTIE DE LIPIRE SE APLICA AURUL LIBER SAU, DUPA CAZ AURUL PATENT (TRANSFER). 

            URMEAZA OPERATIUNEA DE  SCLIVISIRE SAU LUSTRUIRE A AURULUI CU O PIATRA DE AGAT CARE II CONFERA ACESTUIA O STRALUCIRE DEOSEBITA.

            IN DECURSUL ISTORIEI, MULTI ARTISTI PICTORI ICONARI SI-AU ADUS APORTUL LA IMBUNATATIREA TEHNICII SI A RETETELOR DE LIPIRE A  AURULUI. DIN ACEST MOTIV SUNT FOARTE MULTE VARIANTE DE ABORDARE A LUCRULUI SI A RETETELOR DE LIPIRE. FIECARE PICTOR ICONAR  ISI INSUSESTE  SI APROFUNDEAZA TEHNICA CARE I SE POTRIVESTE. 

            POLEIREA CU BOLOS ESTE O LUCRARE NOBILA SI DELICATA, DIFICILA SI CU MULTE ISPITE. MAI  ESTE SI SCUMPA, CATEODATA VALOAREA POLEIRII DEPASIND VALOAREA PICTURII. ACESTEA FAC DIN POLEIRE O ACTIVITATE GREA DAR CU UN REZULTAT CU TOTUL MINUNAT, CHIAR SPECTACULOS.

             SI, CEL MAI IMPORTANT, POLEIREA CU BOLOS A ICOANELOR ESTE UN EXERCITIU DUHOVNICESC. INTREAGA ICOANA SE PORNESTE CU RUGACIUNE SI SE TERMINA CU RUGACIUNE.  AM VAZUT LUCRARI MINUNATE IESITE DIN MANA  CELUI RUGATOR. 

             VA INDEMN SI VA INCURAJEZ SA POLEITI ICOANE. CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU, AL MAICII SALE SI AL SFINTILOR SA NADAJDUIM INTR-O LUCRARE BINECUVANTATA!